Arrangementer i barnehagen julen 2014

free-christmas-clipart-and-christma12 Desember – Lucia i Valhall

Hei alle sammen

12 desember inviteres dere til Lucia-feiring i barnehagen.. Dette er en fin anledning til å samle seg i vintermørket rundt lys, sang og litt god mat. Tradisjonen tro vil vi legge opp til at det både blir luciatog på morgenen, og frokost inne etterpå. Forhåpentligvis vil dere som foreldre eller besteforeldre eller begge deler, ha muligheten til å være med oss, og barna denne dagen. Det er alltid hyggelig å dele noen timer sammen med dere på slike dager – og ellers også….

Noen ting kan være greit å være klar over. For de aller minste kan det være skummelt med mange nye mennesker, mørke ute og barn som har kledd seg ut. Vår intensjon denne dagen er at vi alle, barn som voksne, skal sitte igjen med en positiv opplevelse. Derfor oppfordrer vi dere til å være sammen med barna deres denne dagen, la dem selv velge om de vil kle seg ut eller ikke, og for de aller minste kan det være greit å sitte på armen til pappa eller mamma hvis en vil gå i toget. Dette gir ikke bare en trygghet når ”det står på”, men det gir også barna positive erfaringer som de vil sitte igjen med – også med tanke på fremtidige feiringer.

Toget vil gå fra hver avdeling 07.30. – det er fint om barna kommer litt før dette – og for dem som ønsker å pynte seg, er det sikkert lurt å gjøre dette på forhånd. Vi går da in i skogen – rundt bålet og alle barna synger noen sanger felles der.

Etterpå vil det bli retur til avdelingene hvor det serveres frokost til barn og dere foreldre/evt. øvrig familie dere ønsker å ha med.

Til dere som har barn med delt plass og fri denne dagen, er dere hjertelig velkommen til å delta på toget og frokosten sammen med barna deres.

Frokosten vil sikkert starte cirka klokken 08.00

18 Desember – Nissefest i Valhall

18 Desember blir det da avholdt en nissefest i barnehagen. Hvis barna har lyst til å kle seg ut som nisser denne dagen er det fint.

Klokken 10.00 blir det en felles samling med alle barna i barnehagen i Gymsalen, så det er fint om dere kommer før det.

Ellers må vi nevne at barn med delt plass som ikke har dag denne dagen, er hjertelig velkomne mellom klokken 10.00 og 14.00.

På samlingen vil vi synge en del julesanger – og hvis vi er riktig heldige får vi vekket husnissen som ligger og sover på loftet i barnehagen.

Matserveringen blir naturligvis nissegrøt…

Julekalender 2014

I år som tidligere vil vi ha en ”omvendt” julekalender, hvor vi gir litt til barn som ikke har like mye som oss. Hjelpen retter seg mot barn og unge i Litauen

Vi ønsker at barna tar med seg hver sin leke(helst ikke klær, det kan vi eventuelt sende utenom). Tanken er at barna velger ut en av sine egne leker som de kan gi til et annet barn. Fint om dette er på plass i barnehagen før 1 desember.

Da gjenstår det å ønske dere alle en riktig god november og desember. Vi gleder oss til å se dere alle sammen i alle fall til en deilig Lucia frokost.

Hilsen alle oss i Valhall Barnehage

Informasjon om foreldrebetaling 2015

Info guyHei

Statsbudsjettet er i sluttfasen. Som vanlig vil dette ha noen ringvirkninger også for vår barnehage.

Regjeringen foreslår å øke maksprisen for en heltidsplass til kroner 28380,- per år. Om dette skulle bli vedtatt i Stortinget vil dette føre til at foreldrebetalingen i Valhall Barnehage vil øke noe.

Om Stortinget vedtar regjeringens forslag om økt foreldrebetaling vil dette medføre at en 100% plass fra 1 januar 2015 i Valhall Barnehage koster 2365,- + kost per måned. Graderte plasser og satser følger automatisk.